Joulumielen TOP 10

Cantores Minores Mäntsälän kirkossa. Kuva: Susanna Salokannel
Cantores Minores Mäntsälän kirkossa. Kuva: Susanna Salokannel

 

Kymmenen kärki oli vaikea valita ja mieleen tulee jatkuvasti muita, ehkä parempiakin juttuja. Nämä kuitenkin laukaisevat minun joulumieleni, jos jokin. Mitkä asiat puhuttelevat sinua?

1. Lumisade
Joulukuinen lumisade sytyttää välittömästi joulumielen kuin tähtösen taivaalle.

2. Lasten joulujuhlat
Tänään näin esiintymislavalla alle vuotisia vauvoja pupuhatut päässä tanssimassa äitiensä avustuksella Jänöjussin mäenlaskua. Ylisöpöyskiintiö räpsähti kattoon etenkin sen yhden pikkupupun kohdalla, joka veti koko esityksen pipa silmillä (koska äiti-ihminen ei vaan voinut huomata tilannetta). AWWWW. Joulumieli kilisee kuin kulkunen tonttulakissa.

3. Joulukonsertti
Tässä jokunen joulu sitten näin Cantores Minores -poikakuoron kirkkokonsertissa. En tiedä voiko sen jouluisampaa musiikkia ollakaan kuin noi nappulat laulamassa korkeita sointujaan. Hunajaa korville.

4. Sanoinko jo lumisade?
Ehkä, mutta tämä on vähän erilainen, sellainen erityisen jouluinen lumisade, jossa sataa suuuuuuria vesirätin kokoisia hiutaleita ja koko maailma muuttuu aivan hiljaiseksi. On kuin avaruus olisi laskeutumassa maan päälle. Kaunista, niin kaunista!

5. Pikkulinnut ruokailemassa
Voi pojat, että täpötäyden lintulaudan katseleminen on jotain ekstraihanaa. Antaminen ja toisten auttaminen on mitä jouluisimpia tekoja!

6. Lapset joulupuuhissaan
Ylipäätään ihan sama mitä nuo keskenkasvuiseet joulupuuhailee, mutta aina siinä on jotain taikaa. Säihkysilmiä, salaisuuksia, supinaa.

7. Hautausmaa
Jep, sen verran pitää olla suomalaista melankoliaa veressä, että käy sytyttämässä kynttilän ja miettii kaikkia läheisiä taivaanrannan takana. Että miten vuosi meni, noin niinkuin teidän mielestä…?

8. Kynttilät
Kyllähän kynttilänvalo on jotain sangen rauhoittavaa ja herkistävää. Ehdottomasti jouluista.

9. Hyvä joulumusiikki
Kuten Bachin Jouluoratorio. Huono joulumusiikki on kammottavaa renkutusta, jonka kieltäisin lailla jos olisin diktaattori.

10. Jouluyön hiljaisuus
Se hetki, kun pujahtaa puhtaisiin, mankeloituihin lakanoihin hyvän kirjan, suklaan ja mieluisen tyypin kanssa. Muistaakseni se oli aikamoinen nautinto!