Täällä partioin minä!

TäälläPartioinminä

 

Ensin ryöpsähti nauru, sitten alkoi raivostuttaa. Ovatko asiat todellakin niin huonosti, että tässä maassa joku miesporukka, joka haluaa leikkiä supersankaria, saa leikkiinsä mukaan toisia kaltaisiaan helposti höynäytettäviä? Ja näiden Odinin sotureiden tehtävänäkö olisi turvata tämän maan naisten ja lasten hyvinvointi turuilla ja toreilla? Ketä vastaan? Toisia rikollisiako vai tavallisia maahanmuuttajia?

Kun minä olin nuori, haaveilin itsekin olevani maailmanparantaja ja kykeneväni suuriin tekoihin. Pullistelin ja pällistelin maailmaa jonkin aikaa, sitten tulin järkiini. Ainoa hyvä mitä voimme tässä maailmassa saada aikaan on tekemällä asioita yhdessä. Ja se tarkoittaa todellakin kaikkia, ei vain peilikuvan näköisiä tyyppejä.

Te katupartiolaiset pelkäätte puskaraiskaajia (onneksi harvinaista), me pelkäämme kotiväkivaltaa (aivan liian yleistä). Jos on aivan pakko tulla suojelemaan, niin voisitteko auttaa vanhuksia pääsemään kauppaan ja erityisesti kaupasta kasseineen kotiin? Tai voisitteko opettaa lapsille lumilinnojen rakentamista, hiihtoa tai vaikkapa luistelua? Aivan suunnattoman suuri apu olisi lumitöiden tekemisestä siellä missä lumivallit tukkivat tiensuut ja vanhus ei jaksa enää jäistä pihatietä puhtaaksi kolata. Teille on tarvetta isovanhempienne luona tai omien vanhempienne luona. Teille on tarvetta sukulaisten ja ystävien vanhusten luona. Käykää piristämässä heidän päiväänsä, mutta jättäkää se turhanpäiväinen isottelu kaupunkien keskustoissa. Siellä teistä on vain harmia niin poliisille kuin meille muillekin.

Kun me kuljemme kadulla, antakaa meidän edetä siellä omaa vauhtiamme ilman kyyläämistä. Siellä teitä ei tarvita näennäistä rauhaa takaamassa. Tehdään se nyt kerralla selväksi: (Suomalainen) nainen on vahva, sisukas ja pärjää kyllä, kunhan (suomalainen) mies kohtelee häntä kunnioittaen. Osoittakaa omalla käytöksellänne, miten tässä maassa eletään ja jättäkää se nettipalstojen huorittelu sikseen. Käyttäytykää kuin vastuulliset miehet, olkaa uskottavia ja hoitakaa oma tonttinne ensin!

Yksi asia on nimittäin varma: Turvallisuuden tunteen täytyy ulottua tässä maassa muillekin kuin kantasuomalaisille! Sen te olette isovanhemmillenne velkaa. Jos se ei toteudu, täällä ei ole turvassa kukaan.