Älä koskaan lue käyttöohjekirjaa

xg4f1
Tulin ostaneeksi Lidlistä pienoisporan työhuoneelle. Teinpä sitten sen virheen, että rupesin lukemaan manuaalia päiväkahvilla. Tirskahtelusta ei meinannut tulla loppua.

Olen työturvallisuuden suhteen tiukkiksia, ja esim. poratessa mulla on aina päällä vain t-paita ettei hihat tartu poraan kiinni. Samoin, koska materiaalini pölyävät, käytän hengityssuojainta ja turvalaseja omien lasien päällä koska joudun olemaan niin lähellä töitä nähdäkseni mitään. Kaikki tämä ohjeistus mahtui edellisessä porassani käyttöohjekirjan kahteen kappaleeseen. Ammattikäyttöön käytetyssä kivenhiontakoneessa varoituksia oli huikeat kolme riviä. Sensijaan tän käyttöohjeen on kirjoittanut lauma huolestuneita curlinvanhempia. Ohjekirjassa on 6,5 sivua pelkkiä yleisiä varoituksia sähkötyökaluista ja elämästä noin ylipäätään. Vai mitä pidätte esimerkiksi tästä?

20160115_151537

Tuohan sopisi ihan hyvin motivaatioposteriksi. Onneksi on Recite.com, jossa niitä saa nopeasti aikaiseksi. Esim. näin:

recite-p3z5vq

Laitteessa itsessään on yksi ledivado, jossa on kolmen ruuvin takana ledivalolle vaihdettava patteri. Pattereista puhutaan kuitenkin noin puoli sivua. Toisella sivulla myös kielletään oikosulkemasta pattereita.
20160115_152450

Käyttöohje antaa myös ohjeita myös yleiseen turvallisuushakuiseen elämänhallintaan. Ei kannata käyttää huumeita (tai tätä laitetta). Lisäksi poratessa on syytä huolehtia asianmukaisista suojaimista, kuten turvakengistä ja kypärästä. Jep. Turvakengistä. Ja kypärästä.

20160115_151608

Kikattelulleni ei meinannut tulla millään loppua. Osa näistä ohjeista näyttäisi kuitenkin paremmalta, jos niiden takana olisi kuva rauhallisesta maisemasta. Tämän yleissävy on niin huolestunut, että minä ainakin kaipaan taukoa kaikesta tästä pelkäämisestä. Esim. näin:

recite-yfs71m

Entä sitten itse ne käyttöohjeet? Siinä, missä varoituksiin oli tuhlattu vuolaasti sanoja ja paperia ja samoja perusperiaatteita oli toistettu jankuttamiseen asti itse käyttöohje oli ehkä turhankin napakka, vaikkakin periaatteessa selkeä:
20160115_192920

Lopuksi poran manuaali muistaa vielä varoittaa asbestin työstämisestä ja ennustaa syöpää.

recite-1jfn1v3