Naisten puolustajat, vastustakaa ympärileikattua arkea

15087776534_75ab8da58e_o

Leikkaukset on taas nostettu otsikoihin. Suomalaisen politiikan harmaa betonimuuri Matti Vanhanen on tuupattu eturiviin avaamaan puhe lisäleikkauksista. Hallituksen jo päättämien leikkausten on todettu iskevän pahiten naisiin ja vähäosaisiin Suomessa. Eikä vain meillä, vaan myös niissä kehittyvissä maissa, joissa Suomella on ollut avustusohjelmia. Suomi on häpeällisesti vetäytynyt jopa YK:n ohjelmista, joilla pyritään auttamaan ihmisiä itse paikalla ja ehkäisemään pakolaisuutta. Kuka uskoo, että uudet leikkaukset osuvat tehottomiin yritystukiin tai ympäristölle haitallisiin tukiin? Naisiinhan nämä uudetkin leikkaukset kohdistuvat, se on varmaa!

Päähallituspuolue Keskustalla täytyy todella olla pulaa uskottavista poliitikoista, koskapa Vanhanen on taas äänessä. En tiedä teistä muista, mutta kyllä minä kuulen tässä verojen korotusta vastustavassa ja leikkauksia tarjoilevassa puheessa vahvasti Perheyritysten liiton klangin. Ei meiltä mitään, vaan teiltä kaikki. Onneksi Suomessa on noussut valtava kansanliike naisten oikeuksien puolesta, joten nämä leikkausaikeet torpattaneen kättelyssä. Milloin nähdään ensimmäiset Palvelunturva-partiot, jotka kulkevat poliitikkojen perässä lobbaamassa palveluiden tärkeyttä? Tarkoitan tietenkin julkisuuteen aktiivisesti pyrkiviä miehiä ja naisia, jotka ovat kovasti huolissaan naisten hyvinvoinnista. Tottahan hekin tolkun ihmisinä käsittävät, että puskaraiskausta suurempi riski naiselle piilee leikkauksissa. Eritoten niissä,  jotka kohdistuvat palveluihin:

Sanalla sanoen, jo muutaman esimerkin perusteella on selvää, että hallitus purkaa tärkeitä tukipalveluita nimenomaan naisten ympäriltä. Missä ovat naisten puolustajat silloin, kun heitä tarvitaan?

Sain edellisestä kirjoituksestani palautetta, ettei naisten suojelun pitäisi olla naisista kurjaa. Ei se olisikaan, jos se kohdistuisi jotenkin järkevästi sinne missä sitä todella tarvittaisiin. Olen luvannut heiluttaa samaa lippua naisten oikeuksista äkillisesti kiinnostuneiden tolkun ihmisten kanssa heti, kun he vaativat apua ja tukea päihdekierteessä oleville asunnottomille. Kaikille heille, jotka ovat erityisen suuressa vaarassa kohdata väkivaltaa ja hyväksikäyttöä. Sekä tietenkin naisiin kohdistuvien leikkausten lopettamista. Kunnes tämä tapahtuu totean, että minulle nämä uhoajat ovat lauma naisten oikeuksilla ratsastavia don quijoteja. Sillä erotuksella, että Don Quijote on sympaattinen hahmo.

P.S. Jos jollekin on  vielä epäselvää mistä uusi leikkaustarve johtuu, niin syynä on leikkausten toimimattomuus. Lisätietoa esimerkiksi täältä, täältä ja täältä