#HeForShe

YK:n tasa-arvojärjestö UN Women on maailman johtava naisten ja tyttöjen puolestapuhuja. Ämmät on kutsuttu mukaan UN Womenin #HeForShe -kampanjaan, jonka Suomessa näkyy tänä vuonna erityisesti #eiminunkaannimissäni -aihetunnuksella.

Naisten oikeuksia ei saa käyttää keppihevosena rasismille ja vihapuheelle! (Suomen UN Womenin toiminnanjohtaja Elina Multanen)

Ämmät kiittävät luottamuksesta!

Kaikkien turvallisuus on tärkeää, emmekä hyväksy minkäänlaista väkivaltaa ketään kohtaan

Väkivaltaa tekevien vastuuttaminen on olennaista, jotta syntyy ymmärrys syy- ja seuraussuhteesta. Tarvitaan myös tukea väkivaltaisesta käytöksestä irti pääsemiseksi: Väkivaltaisen käytöksen lopettaminen lähtee siitä, että tekijä luopuu tästä tavasta reagoida, eli poistaa väkivallan keinovalikoimastaan. Tilalle pitää opetella joku toinen, rakentavampi tapa kohdata ristiriitaisia ja turhauttavia tilanteita.

Prosessi ei ole millään muotoa helppo tai yksinkertainen, mutta se on mahdollinen!

Keinoja yhteiskuntarauhan rakentamiseen on runsaasti, ja niiden avulla tähdätään väkivaltaisuuden vähentämiseen kaikkialla: Rauhankasvatus, väkivallan nollatoleranssi kasvatuksessa, väkivallan ihannoinnin lopettaminen, omistushaluisuuden vähentäminen, solidaarisuuden ja ymmärryksen lisääminen, sovittelumenettelyt riidanratkaisussa, trollauksen ja muun kiusaamisen vastainen toiminta netissä.

On myös tärkeä purkaa sitä mielikuvaa, jossa mies suojelee väkivallalla naisia. Rakennetaan mieluummin sellainen yhteiskunta, jossa ketään ei tarvitse suojella.

Vastuu tästä on jokaisella, ei vain yhdellä ihmisryhmällä.