Talvipuutarha, eli Paskamutsin Paras Darralääke

11062714_10154189495119156_6259960442776395203_o

 

Kävipä sillä tavalla hassusti, että firmalla oli eilen kekkerit.

Törmäsin heti kemujen aluksi vanhaan lapsuudenystävääni, joka oli buukattu juhlia juontamaan. Mikä onni! Mikä sattuma! Miten mahtavaa! Viimeksi pari viikkoa sitten muistelin ääneen jotain lapsuuden konnuuksia ja jäin miettimään, että mitäköhän hänellekin mahtaa kuulua?

Ja sitten kaverin tapaamisesta riehaantuneena minä tein sillä tavalla tyhmästi, että kun tarjolla oli lempijuomaani ilmaista alkoholia, niin join itseni flirttailevaksi puumaksi ja kaikki muut jumalaisen kauniiksi. Voitte kuvitella läppäni laadun ja määrän. Muutuin kurpitsaksi hyvissä ajoin ennen keskiyötä. Soitin itselleni kyydin ja menin kotiin. Luulen ajoittaneeni lähtöni siinä määrin fiksusti, että maanantaina minulla on vielä työpaikka. Ehkä jäljellä on jopa jokunen kollegakin, joita tohdin katsoa silmiin.

Katumusharjoituksena hain tänään autoni pois kaupungista ja raahasin ydinperheen Talvipuutarhaan. Syyt olivat tosin hyvinkin itsekkäät; piti päästä jonnekin, jossa seinät eivät tunnu ahdistavan ja mikäpä parempaa, kuin juuttahan suuri kasvihuone. Siellä istuin ja hengitin. Katselin kaktuksia ja lumikuningatar-orkideoja, jotka, muuten, kukkivat parhaillaan todella näyttävästi, eli jos kauniit vihannekset kiinnostavat, niin tiedätte mistä niitä löytää!

 

12829358_10154189488234156_5565935273563546823_o

 

Talvipuutarhaan on vapaa pääsy ja aukiolotiedot löytyvät täältä. Sen verran viihtyisästä ja rauhallisesta paikasta on kyse, että aikaa kannattaa varata vähintään pari tuntia, joka vierähtää ihan tuosta vain pelkästään istuen ja vihreydestä ja hapekkaasta ilmasta nauttien. Suojaisia istuskelupaikkoja on pilvin pimein ja mukaan voi napata vaikka eväät ja hyvän kirjan.

Tai jonkun vetävän pirkon tai esan, jos tykkää deittailla muutenkin kuin kapakoissa.