Suomi nousuun, lahnat!

Lahnat torilla
Lahnat torilla

 

Lahnat on saatu liikkeelle: Viime viikolla on osoitettu mieltä monesta hyvästä syystä. Otetaan yö takaisin! -miekkari naistenpäivänä, Metsähallituslain muutosta vastustava miekkari, opintotukimielenosoitus, traktorimarssi suomalaisen maanviljelyn puolesta ja Joukkovoima-mielenosoitus hallituksen leikkauksia vastaan. Suomalaiset on herätetty ottamaan kantaa ja osoittamaan teoilla, että emme ole hallituksen toimien kumileimasin. HYVÄ!

Seuraava askel on ottaa tämä aktiivisuus käyttöön arkisissa valinnoissa. Kukaan muu ei tue suomalaista työtä jos ei suomalainen itse. Mitä voi tehdä parantaakseen talouden tahmaista ilmapiiriä? Auta kertomaan hyvistä palveluista lähelläsi.

Kuinka moni tämän blogin lukijoista seuraa ja jakaa Jounin kaupan ostettuja mainoksia? Siis arpajaisia, joissa voi voittaa rahaa tai tavaraa. Entä jos ihmiset jakaisivat muiden yrittäjien hyvä tuotteita yhtä innokkaasti, mutta pyytettömästi? Vai ovatko kaiken maailman arpajaiset ja pikavoitot ainoa keino saada ihmiset jakamaan oman firman palveluja laadusta mitään tietämättä.

Puskaradio on edelleen yksi vaikuttavimmista markkinointikeinoista

Mitä tapahtuisi, jos jokaisen kerran saatuaan hyvää palvelua, jakaisi elämyksen ystäväpiirinsä kanssa? Moni pienyrittäjä saisi ilmaista mainosta ja mahdollisesti uusia, maksavia asiakkaita. Saa toki osallistua arpajaisiinkin, mutta entä jos osan siitä innokkuudesta valjastaisi aitoon ja kaikkia koskevaan auttamiseen!

Esimerkkinä tässä turkulainen koiraharrastuksesta ponnahtanut agility-koulutus.

Verkossa toimiva palvelu voi levitä kansainväliseksi menestykseksi ilman mainontaa, vain puskaradion voimalla. Ainakin jos apuna on tiivis harrastusyhteisö, kuten koirien agilityn harrastuspiirit ympäri maailmaa. (Mainonta&Markkinointi, 16.1.2015)

Parasta mitä voi tehdä on ilmiantaa hyviä tekoja, nostaa positiivisia tekoja ja suositella hyviä yrittäjiä. Tsempataan kavereita, jotka ovat uskaltaneet ottaa riskin ja ryhtyneet yrittäjiksi. Valtaosa niistä tekee duunia yksin tai muutaman muun kanssa. Valtaosa yrittäjistä maksaa veronsa ja vakuutuksensa kuten kuuluu. Sovittaisko, että edes kerran viikossa ostettaisiin jotain täysin suomalaista ja annettaisiin samalla elämänruiske tälle kotimaiselle yritysmaailmalle?

Henkilökohtainen kestosuosikkini on KoruMies Arvi, joka 10 vuoden iässä tempaisee pystyyn korubisneksen saavuttaakseen unelmansa – oman kilpahevosen. Ilman kasvavan verkoston tukea hänen työnsä jäisi helposti pimentoon, mutta onneksi hänen tukenaan on ollut alusta lähtien joukko aktiiveja tiedon jakajia. Odotan suurella innolla milloin näemme tämän sitkeän ja uutteran sekä hyväsydämisen nuoren kilparadoilla juuri oikeanlaisen hevosen selässä.

Suomalaiset – nyt tarvitaan joukkovoimaa ja halua nousta suosta. Sisulla on edetty tässä maassa ennenkin ja nyt vastassa on vain markkinatalous, ei mikään luonnonmulllistus. Kehu hyvää yrittäjää, anna sanan kiertää. Tehdään oikeita tekoja eikä maata lahnoina sohvalla!