Pumpuliaikuiset uhmaiässä

kyltti

 

Pumpuliaikuiset ovat niitä, jotka pyrkivät Idolsiin osaamatta laulaa, koska kukaan ei ole kehdannut kertoa niille sitä. Ne uskovat osaavansa kaiken opettelematta. Ne osallistuvat yhteiskunnalliseen keskusteluun tunneargumentein ja pahastuvat kun niiden mutu ammutaan alas faktoilla. Ne penäävät muilta lähdekriittisyyttä ja kertovat nettiin tarinoita räjähtävistä kanoista. Ne loukkaantuvat verisesti, kun niitä sanotaan rasisteiksi sen jälkeen kun ne ovat kirjoitelleet nettiin karvalapsista ja jätesäkeistä. Ne haluavat, että koulussa urheilusta ja taitoaineista ei enää annettaisi numeroa, koska Ridge-Aslak ei jaksa juosta, eikä sitä nappaa harjoitella mitään saumanompeluita. Niiden ex-kumppani on aina narsisti ja ne ovat täysin syyttömiä siihen, että sellainen tuli valittua omaan kotiin. Ne perustaisivat muutoin yrityksen, mutta kukkahattujen ja byrokraattien takia ne joutuisivat täyttämään ihan kohtuuttoman kasan kaikkia paskalomakkeita verotukseen liittyen. Niiden ihannemaailmassa ravintoloissa ei olisi mitään käsienpesualtaita sun muita hygieniamääräyksiä, koska sellaiset on vaan sääntösuomea ja yritysvihamielisyyttä.

Niitä on palkittu ilkeydestä ja itsekkyydestä pienestä pitäen. Niiden äidit ja isät opettivat niille mustavalkotelkkarin tai Sonyn radiolappusoittimien äärellä, että maailmassa joutuu tallotuksi, jos ei kokoajan käy muiden päälle. Ne on niitä taloyhtiön talkoisiin ilmaisille makkaroille illalla tulevia loisia, jotka samaan aikaan valittaa talon sisäisessä Facebook-ryhmässä siitä, että joku peelo on parkkeerannut autonsa oven eteen, eikä ne sen takia voi seisottaa Hondaansa siinä itse. Ne eivät käy uimahallissa suihkussa ennen allasta, koska eivät ole niin likaisia kuin muut. Niitä vituttaa maahanmuuttajien saamat tuet silloinkin, kun sama yhteiskunta ruokkii niiden omankin perheen. Ne ovat kiinnostuneita muita ihmisiä koskevista pelisäännöistä ja haluavat niihin tiukennuksia, mutteivät itse pysty noudattamaan edes liikennesääntöjä.

Ne ovat pumpulissa kasvaneita äänekkäitä vauvoja, jotka ovat yhtäkkiä kasvaneet uhmaikään ja kuvittelevat, että sosiaalinen media on perustettu sitä varten, että aikuiset kuuntelee taaperoiden kitinää. Ne huutavat kuorossa Twitterissä ja Facebookissa ja Aihevapaassa. Ne riehaantuvat muiden samanlaisten äänestä, ja kuvittelevat olevansa iso ja vahva ryhmä, vaikka niitä on vain muutama prosentti.

 

Uhmaiän oireet

Lapsi on kiukkuinen, masentunut, hapan, tottelematon, pisteliäs, nenäkäs tai jopa kyyninen. Myös epärealistiset fantasiat ovat uhmaikäiselle tyypillisiä. Lähde: Wikipedia

 

Ne ovat rasittavia energiavampyyrejä, eikä niiden kanssa aina jaksa taivuttaa rautalankaa ja puhua yksinkertaisin lausein. Ja on sellaisiakin päiviä, että näma uhmaikäiset tekee mieli tunkea jäähypenkille ja jättää sinne ihan keskenänsä tappelemaan. Niinkuin tänään.

This too shall pass.