Persoonallisuustesti mainostajalle

Mainosasetukset (1)
Eilen illalla meinasin tukehtua vissyyni kännykän äärellä kun ihan joka ikisessä selaamassani palvelussa mainostettiin kotimaisen inhokkiartistini uutta sinkkua. En kuitenkaan jaksanut avata konetta jotta olisin nähnyt millä perusteella mut on valikoitu ao. mainoksen kohderyhmään. Aamulla sitten avasin ensin Facebookin mainospreferenssit ja lähdin raivaamaan sieltä omituisempia pois. Kyseinen työkaluhan siis kerää Facebooktoiminnasta päättelemiään kiinnostuksen kohteita. Ja kylläpä olenkin Facebookin persoonallisuustestin mukaan jännistä asioista kiinnostunut!

Harrastukset- osion alta löytyi mm. sellaisia omituisia mielenkiinnon kohteita kuten rekat, stressi, kalat, torakat(animal), abstrahointi, planeettojen kaasukehät ja fysikaalinen avaruus. Okei, on siis ihmisiä jotka harrastaa stressiä? Ja vaikuttaa vähän multa nettikäyttäytymisensä perusteella? Jänniä ovat. Planeettojen kaasukehille ja fysikaaliselle avaruudelle selityksenä täytyy olla se, että selailen Nasan ja National Geographicin sivuilta kuvia aika säännöllisesti.

Matkailun puolella Facebook oli sitä mieltä, että olen kiinnostunut sellaisistakin matkailuteemoista kuten Syyria, murtohälyytys ja useammasta tosi himmeästä paikasta kuten Erin (Ontario) tai Nordea (paikkakunta). Lifestyle ja kulttuuriosiolla erikoisin kiinnostuksen kohde näytti olevan jäte.

Shoppailu ja muotiosio sensijaan sisälsi vain oikeasti olennaiset termit: Lidl, Askartelu, Shopping cart software ja musta. Tässä kohtaa kone on osunut horoskoopissaan oikeaan.

Klikkaamalla joitain mainossanoja tarkemmin tuli myös melkoisen huvittavia asiayhteyksiä. Kuten esimerkiksi tämä:

-1 Mainosasetukset (1)
Ei siis ihan hirveää pelkoa siitä, että Facebook olisi loppuviimeksi määritellyt mua mitenkään erityisen osuvalla tarkkuudella. Algoritmeillä saattaa olla myös heikompi vaste senkin vuoksi, että Facebookia käytän pitkälti Suomeksi.

Entäpä Google?

Googlen mainoskohdennukset olen nollannut viimeksi vuodenvaihteessa. Toisaalta googlettelen pitkälti englanniksi, joten nämä yleensä aina ovat osuvampia. Sieltä löytyi pääasiallisesti juuri sitä, mitä haenkin, mutta olipa mukaan päätynyt kasa omituisia aihepiirejä kuten Itäaasialainen musiikki, Rap- ja hip hop -musiikki sekä Pankkitoiminta. Infon mukaan nämä mainosasetukset johtuvat pääasiallisesti katsomistani youtubevideoista (????) kun käytettävyyden takia pistin hakuhistorian pois päältä. Muutoin kännykällä ei koskaan löydä sitä olennaista tietoa lennossa kun koneella tulee tehtyä varsin paljon laajempaa tiedonhankintaa. Toisaalta ensimmäisellä kerralla kun ton löysin, sieltä löytyi järjetön määrä kaikkea sellaista, jota en voinut millään käsittää.

Mitä outoa löydät omilta listoiltasi? Kommentoi Facebookissa tai Twitterissä.