Avoin kirje Antti Tuiskulle

 

Keski-ikäinen toimihenkilötukka.
Keski-ikäinen toimihenkilötukka.

 

Arvoisa poptähti Antti Tuisku,

Kirjoitan sinulle nyt ensimmäistä kertaa. Kirjoitan ylipäätään ensimmäistä kertaa elämässäni julkisuuden henkilölle, koska aiemmin minulla ei ole ollut oikeastaan mitään tarvetta teille kirjoitella. Oletan, ettei vallitsevasta säätilasta keskustelu kirjeenvaihdon välityksellä olisi tuonut oikeastaan mitään lisäarvoa kummallekaan osapuolelle. Toivottavasti et kuitenkaan pahastu, että lähestyn sinua näin avoimen kirjeen kautta; osoitetietosi tuntuvat olevan kiven alla.

Koska tyttäreni fanittaa sinua kovasti, olen väkisinkin altistunut musiikillesi ja tullut epämääräisen tietoiseksi niin tyylistäsi, kuin julkisuuskuvastasi ylipäätään. Vaikutat varsin kelvolliselta esikuvalta ja fanituksen kohteelta, joten lapseni saa luvallani fanittaa tai olla fanittamatta sinua jatkossakin. Ja onhan ”Keinutaan” toki ihan mukiinmenevä ralli ja varsin tarttuva korvamato. Olen yllättänyt joskus itseni hyräilemästä sitä pendelöidessäni Nelostien iltapäiväruuhkassa kohti kotia.

Mutta asiaan!

En oikein tiedä miten tämän sanoisin, joten sanon nyt ihan suoraan.

Minua hitusen häiritsee sinun omaksumasi tapa matkia hiustyyliäni. Pyydän anteeksi suoruuttani ja kaunistelemattomuuttani tässä arassa aiheessa, mutta hiukseni ovat minulle jonkinasteinen identiteettikysymys.

Viime vuonna muksuni huomautti, että sinun tukkasi on suora kopio minun tukastani. Värjäsin frisyyrini siniseksi pari vuotta sitten ja sain pitkään olla ihan rauhassa uniikisti sinitukkainen. Sitten sinä, senkin poptähti, valtavirtaistit sen poptähteilemällä mediassa ja ei aikaakaan, kun lähikaupassa vastaan käveli teini sähkönsinisessä tukassa. Ahdistuin.

Vaihdoin väriä punaviolettiin. Sain nauttia yksilöllisyydestäni alle kaksi kuukautta, kunnes sinä ilmaannuit Emma-gaalaan keikuttamaan piukkoja perskannikoitasi rytmimusiikin tahtiin jälleen kerran minun kampauksessani. Kaverini alkoivat vihjailla minulle hieman kyseenalaiseen sävyyn aiheesta. Vakuuttelin itselleni, että ehkä kyse on sittenkin vain sattumasta. Ehkä sinullakin on vain keski-ikäisen, perheellisen, kädentaitoja harrastavan toimihenkilötädin pettämättömät hoksottimet ja timanttinen tyylitaju! Asemani ja sosiaalinen statukseni on kieltämättä kadehdittava, tiedän, ja toki plagiointi on imartelun korkein muoto, myönnän. Ymmärrän, että olen varmasti niin sanotusti kuuminta hottia trendsetterinä myös poptähtien keskuudessa mediaanituloineni ja vähäpäästöisine perheautoineni.

Mutta, Antti, liika on liikaa.

Meidän olisi ehkä syytä keskustella pakkomielteestäsi vähän vakavammin, koska minusta tuntuu sille, että sinä stalkkaat minua.

Pari viikkoa sitten kastelin pinkit hiukseni merivedellä ja vietin päivän saariston keskimääräistä voimakkaammassa UV-säteilyssä täysin tietoisena siitä, mitä se tekee hiuksilleni. Tavoitteenani oli kaikkien aikojen päräyttävin ja keski-ikäisin surffitukka ja sen sainkin! Olin täysin vakuuttunut, ettei tyyliäni voisi kopioida, kunnes toissailtana kollegani tägäsi minut Instagram-kuvaasi, jossa kuikuilet veijarimaisesti aurinkolasiesi takaa minulta kopioituine hiuksinesi.

 

 

Antti, tämän on nyt loputtava. Ihmiset puhuvat ja kyselevät. Villeimmissä spekulaatioissa meillä on, herra paratkoon, salasuhde! Käsitätkö ollenkaan mitä tämä tekee minun maineelleni? Minä olen kunnollinen ja tunnollinen, niin sanottu hieno nainen ja perheenäiti enkä mikään helposti viekkaudella ja vääryydellä hurmattavissa oleva hempukka. Olen perin närkästynyt tilanteesta, johon olen harkitsemattomien parturikokeilujesi vuoksi joutunut. Voi olla, että olet melkoinen peto poptähdeksi, mutta kun minä hermostun, niin siitä onkin sitten party-papiidipaadi kaukana.

Ajattelin värjätä hiukseni lähiaikoina uudelleen maineeni palauttamiseksi. Tahtoisinkin kysyä sinulta nyt, kaikkien näiden virtuaalitodistajien läsnäollessa, mitä väriä et suurin surminkaan päähäsi laittaisi?

Se väri tulee nimittäin olemaan minun seuraava hiusvärini.

Lisäksi vaadin, että pyydät multa anteeks kunnolla.

 

Pikaista vastaustasi odottaen,

Kati ”Täti on Irti” Gumenius