Ilmaistyötä Fazerin parhaaksi

image

Kuvankaappaus kohteesta Facebook Orjafirmat

 

Fazerin lahja satavuotiaalle Suomelle jäi hieman kolkuttelemaan

 

Hei Fazerin tiedotus!

Lähestyn teitä näin julkisesti, koska vanhana hankeammattilaisena (tosin nyt jo kolmatta vuotta työttömänä) havaitsin selviä riskitekijöitä hankkeenne ”125 työmahdollisuutta” viestinnässä.

Esiintyminen SuomiAreenassa oli sellainen kädenlämpöinen seiskapuolosen arvoinen suoritus. Keskellä hyvää pössistä olitte ns. ystävällismielisessä environmentissa. Saitte esittää huolenne siitä,

”Miten yhteiskunnan pitäisi muuttua, jotta vaikeasti työllistyvät, kuten nuoret työttömät, pitkäaikaistyöttömät, maahanmuuttajat ja vammaiset pääsisivät paremmin mukaan työelämään? Kuka tekee työt tulevaisuudessa? Millaisia asennemuutoksia kaivataan ja mikä on yrityksien vastuu?” 

Kuten SuomiAreenan tiedotteessa asian muotoilette. Siellä Porissa tuntui varmasti myös hyvältä idealta julistaa iloisesti kuplien, että ”Työelämä kuuluu kaikille.” Oli varmasti hieno tunne, kun muut panelistit pyyhkivät liikutuksen kyyneleitä ja nyökyttelitte yhdessä häikäistyneenä siitä, miten kertakaikkisesti ihana paketti 125 työmahdollisuutta-hanke oikein onkaan. Ja siis hei, kaikkihan me siitä fiiliksestä tykätään, ei sitä kannata nolostella. Ammattilainen ei kuitenkaan saisi antaa positiivisen pöhinän viedä tarkkaavaisuutta mennessään.

Vastaisuudessa kannattaisikin nähdäkseni tehdä toinen viestintästrategia vihamielistä ympäristöä varten. Oletan, että viestinnän ammattilaisina olette tutustuneet kuntouttavasta työtoiminnasta käytävään keskusteluun. Näyttäisi kuitenkin pahasti siltä, että tilanneanalyysinne jäi hieman puutteelliseksi:

Ensinnäkin olisi kannattanut ennakoida, että oman hankemateriaalinne lisäksi ihmiset käyvät lukemassa työkkärin sivuilta tämän työvoimakoulutusilmoituksenne. Sen sijaan, että lähditte hakemaan

”tuotantotyöntekijän tehtävistä kiinnostuneita henkilöitä rekrykoulutukseen. Olet täysi-ikäinen ja oma-aloitteinen tekijä. Olet innokas ja halukas kehittämään itseäsi käytännön tekemisen kautta ja omaat hyvät vuorovaikutustaidot sekä työelämän kielitaidon suomen kielessä. Et hätkähdä kiirettä ja omaat tuotannon tehtävissä vaadittavan hyvän fyysisen kunnon. Terveydelliset tekijät (esim. jauhopölyallergia) rajoittavat/estävät työtehtävissä suoriutumista.” 

olisi näön vuoksi kannattanut suosia enemmän ”tule sellaisena kuin olet”-tyyppistä muotoilua. Kai te olette perehtyneet työttömyystilastoihin? Pätevää ja kuranttia, epätoivoista populaa on työttömänä pilvin pimein. Olisitte voineet käyttää mainittuja kriteereitä vain talon sisällä valitessanne sadoista hakemuksista ne kirsikat. Jos haetaan hyväkuntoista ja kiirettä sietävää, suomenkielentaitoista tyyppiä, herää monelle tiedostavalle lukijalle väistämättä kysymys, miksi nämä ominaisuudet omaava ei ole ansainnut heti tavallista palkkatyötä.

Myös työnkuvan olisi voinut muotoilla toisin, tästä ilmoituksesta saa nyt ikävästi sellaisen kuvan, että on tarkoitus teettää 3-6 kk töitä palkatta.

Tehtäviisi tuotantolaitoksissamme ja lähileipomoissamme kuuluu varasto-, pakkaus- ja tuotanto-/leipomistyöt eri yksiköissä.

Koulutus jakaantuu opiskelijoiden yhteisiin koulutuspäiviin ja työssäoppimisjaksoihin Fazerilla. Koulutuksen aikana on mahdollisuus suorittaa tutkinnonosan osakokonaisuuksia elintarviketeollisuuden perustutkinnosta. Koulutuksessa kiinnitetään erityistä huomiota työturvallisuus-, hygienia- ja laatuasioihin.

Tiedotuksenne oli kyllä hereillä ja osallistui asiasta käytyyn keskusteluun Facebookissa, kun Orjafirmat teki asiasta avauksen. En olisi kyllä itse valinnut strategiaa, jossa jaetaan samaa linkkiä omaan tiedotteeseenne uudestaan ja uudestaan, sekä huomautettiin nasevasti, että työskentelyjakso on työntekijälle maksuton. Ilmaistöihin kriittisesti suhtautuvilla kun on tapana usein irvailla, että sentään työntekijän ei tarvitse maksaa työssä olemisesta. Eikä tuo oikein huumorinakaan toiminut, työttömät kun suhtautuvat niin kovin happamasti tähän asiaan. Kummma juttu, muuten. Eikä tuosta koulutuksestakaan oikein nouse mitään sellaista, joka oikeuttaisi työjakson palkattomuuden.

Töihin kouluttaminenhan on virallisesti määritelty palkalliseksi ajaksi, joten teidän linjastonne tuntemattomuus ei ole syy olla maksamatta palkkaa. Josta päästäänkin seuraavaan kysymykseen.

Toiseksi, irtisanoitte juuri syksyllä merkittävän määrän ihmisiä. Olisi kannattanut etukäteen miettiä joku hyvä vastaus tähän ja näin ennakoida tämä kysymys, joka varmasti nousee esiin:

Lupaatte tarjota palkattoman jakson jälkeen töitä, koska teillä on työvoiman tarvetta. Miksi ette ota takaisin irtisanomianne ihmisiä?

Tämä on haastava pala kokeneellekin tiedottajalle. Minä tässä mietin, että pitäisikö mennä ilon kautta? Muistatteko kun teillä oli niitä Kismettejä, joissa luki tekstejä kuten ”Rakkaalle” tai ”Itselle”? Olisko sellainen kamppis, jossa myytäisiin teiltä irtisanottujen sopeuttamisrahaston hyväksi vaikkapa ”Työttömälle” tai ”Syrjäytetylle” teksteillä olevia Kismettejä? Nää ”Osta ja vaikuta”- kamppikset on toki jo vähän kuluneita, mutta aina se johonkin kolahtaa. Työministeri saattaisi lähteä suojelijaksi?

Kolmanneksi, ei käy teitä kateeksi kun miettii, että vasta reilu vuosi sitten oli se verokapinajuttu. Kun se heppu, jonka kokonimikaiman nimi on siinä teidän päätuotteen kääreessä, päätti julistaa, ettei hänellä ole varaa kuolla Suomessa. On teillä varmaan se vielä muistissa? Jos ei, niin tässä linkki uutiseen. Sekään ei mennyt ihan niin kuin siellä saaristossa?

Ja koska kolme pointtia on juuri sopivasti, päätän tältä erää ilmaisen analyysin tähän. Ei kestä kiittää, olkoon tämä lahja Fazerille. Suosittelen voimakkaasti uudistamaan tiedotuskäytäntöjänne, jos Fazer aikoo jatkaa muuten tällä valitsemallaan tiellä. Näistä kohuista työelämästä vieraantuneet vasemmistolaiset blogistit saavat herkästi räävittävää ilmankin, että tiedotus kyykkää kesken kaiken.

Rakkaudella, Wilma