10 syytä, miksi keski-ikäisen naisen EI pidä lukea naistenlehtiä.

Päätin eräänä keskiviikkoiltana olla lukematta erästä akkainlehden verkkojulkaisua. Klikkasin kuitenkin, enkä rehellisesti sanottuna tiedä mitä helvettiä oikein luin.

raivo


Miten näin pääsi käymään???

Olinhan kuitenkin jo etukäteen miettinyt, miksi naistenlehdet pitää tavatessa valella napalmilla ja kerosiinilla ja heittää tulitikku perään! Mieti sinäkin:

I. Naistenlehdet saavat sinut tuntemaan olosi rumaksi ja riittämättömäksi. Sitäkö tavoittelet?

II. Ikä on tuonut sinulle viisautta ja näkemystä, joten miksi vapaaehtoisesti tyhmentäisit itseäsi? Naistenlehtien lukeminen (ja etenkin niiden toimittaminen) viestittää muille, että hyväksyt mieluummin ulkopäin annetut, tunkkaisen 50-lukuiset normit, kuin itsesi sellaisena kuin olet. Elätkö vuotta 2016, vai 1956? 

III. Keski-ikäiset naiset lukevat naistenlehtiä valitettavan runsaasti. Haluatko myöntää olevasi tavallinen keski-ikäinen nainen päätymällä samaan ratkaisuun kuin muut?

IV. Sarkasmi on vaativa laji. Se vaatii toimittajaltakin paljon enemmän kuin naamapakkeliarvostelun kirjoittaminen. Oletko varma, että toimittajankykysi riittävät? Osaatko suhteuttaa ymmärryksesi tyylilajista valitsemaasi aihepiiriin?

V. Naistenlehtien lukeminen vaatii enemmän mielenterveyttä ja -rauhaa, kuin keskivertonaisella ylimääräistä on. Diapameja ja rahaa palaa. Oletko valmis?

VI. Miehet pitävät älykkäistä naisista. Viestitätkö naistenlehtiä lukemalla sitä, että et ole kiinnostunut miehistä ja seksistä? Onko sinulla varaa tällaiseen?

VII. Naistenlehtiä lukemalla sinua voidaan luulla bimboksi. Voihan tämä olla mieluisakin mahdollisuus.

VIII. Naistenlehtien lukeminen voi viestittää sitä, että sinulla on kriisi. Onko elämäsi tyhjää ja sisällötöntä?

IX. Kun et kuluta aikaasi akkainlehtiin ja niiden epärealistisiin kuvastoihin ja kertomuksiin siitä, mitä sinun tulisi naisena olla, olet vapaa. Se on oikein ja kohtuullista!

X. Olet nyt vahvempi kuin koskaan ja haluat kenties heittää Kauneus ja Terveys -lehdellä ja blogilla vesilintua? Hymyilet enemmän ja se, jos jokin tekee sinusta kauniin ja terveen!

Harkitsethan sinäkin naistenlehdistä luopumista?

Kysyy,

Kati

 

Lue myös:

National Geographic vai Tiede -lehti? Selvitä kumpi sopii sinun lukutottumuksiisi paremmin!

Lukijat kertovat: Näin hännästäni tuli 78% tuuheampi, kun lopetin Cosmopolitanin lukemisen!

4 tapaa desimoida kökkö ja sukupuolittunut printtijulkaisu.