Rauhanmarssille Syyrian siviilien puolesta

”Äiti, apua!”

On mahdotonta olla tuntematta syvää, hyytävää tuskaa kun ajattelee lapsia Syyriassa. Olla keskellä kauhua, jonka päättymisestä ei kukaan tiedä, mutta joka riistää ihmisiltä perheet, elinkeinon, mahdollisuuden elää millään tavoin normaalia elämää.

Sota on sana, joka kylvää valkoista raivoa ympärilleen. Me emme voi vain istua kädet sylissä, meidän on pakko toimia. On osoitettava suurta humaania myötätuntoa ja vedottava sodan osapuoliin, sillä laihakin sopu on parempi kuin lihava riita.

Me Ämmät olemme mukana siinä rintamassa, joka vaatii rauhaa Syyrian lapsille!

Voit osallistua joko tulemalla marssille, menemällä konserttiin tai ottamalla kuvan rauhanmerkistä ja jakamalla sen someen. Voit myös järjestää oman konsertin tai marssin muualla. Ole aktiivinen, tule mukaan ja jaa tietoa!

#Helsinki4Syria #SaveSyria

Yläkuva: Save Syria. Kuva Elina Tuomi

EDIT: tiedot rauhanmarssista ja tukikonsertista päivitetty 23.10.2016 klo 11

Save Syria – rauhanmarssi Helsingissä 24.10.

Ainoa keino syyrialaisten kärsimyksen lopettamiseksi on sodan pysäyttäminen. Siksi me marssimme rauhan puolesta Helsingissä YK:n päivänä 24. lokakuuta. Rauhanmarssi lähtee kello 17 Rautatientorilta ja etenee Senaatintorille. Siellä muodostamme torin kokoisen elävän rauhanmerkin, jota varten toivomme osallistujia ottamaan mukaansa kynttilöitä.

Syyrian julma sisällissota on kestänyt jo yli viisi vuotta. Sen aikana on kuollut yli 430 000 ihmistä. Yli puolet Syyrian väestöstä on joutunut pakenemaan kodeistaan Syyrian sisällä tai sen rajojen ulkopuolelle. Tule mukaan marssimaan ja vaatimaan loppua sodalle. Me vaadimme seuraavaa:

Syyrian sota on lopetettava

Siviilien summittainen ja tahallinen tappaminen pitää lopettaa. Sodankäynnilläkin on säännöt. Sotaan on löydettävä rauhanomainen ratkaisu. Osapuolet, myös ulkovallat, on saatava neuvottelemaan ja sotatoimet on lopetettava välittömästi.

Kansainvälinen yhteisö ei voi seurata enää hiljaa Syyrian hätää

Suomen hallituksen on tehtävä kaikkensa, jotta Syyrian sotaan löydettäisiin rauhanomainen ratkaisu. Suomen on toimittava aktiivisesti sekä YK:ssa että EU:ssa, jotta sodan osapuolet saadaan takaisin neuvottelupöytään. Syyrialaisten omia pyrkimyksiä rauhan rakentamiseksi on tuettava.

Suomen on kannettava vastuunsa Syyrian kriisistä

Suomen tulee ottaa vastaan nykyistä enemmän kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevia kiintiöpakolaisia Syyriasta. Sen sijaan, että pakolaiskiintiötä on pienennetty, sitä pitää kasvattaa. Hädässä oleville pakolaisille on luotava turvallisia reittejä Suomeen ja Eurooppaan. Suomella on mahdollisuus ja kyky auttaa maailman hädänalaisia.

Toivomme, että viestimme leviää ja myös muissa maissa kansalaiset vaativat hallituksiaan tekemään kaikkensa Syyrian sodan lopettamiseksi. Me emme suostu enää todistamaan hiljaa Syyrian sodan kauheuksia. Auta meitä pysäyttämään sota Syyriassa.

Tule mukaan, levitä sanaa:
#SaveSyria #Helsinki4Syria

Marssin ja tukikonsertin järjestää laaja joukko yksittäisiä kansalaisia, rauhan- ja ihmisoikeustyötä tekeviä ammattilaisia, aktivisteja ja kokeneita tapahtumajärjestäjiä. Tapahtuma on puoluepoliittisesti sitoutumaton. Lisätietoa tapahtuman taustoista tältä videolta: http://bit.ly/2e53vDp.

Save Syria -tukikonsertti Helsingissä YK:n päivänä 24.10.

Lopetetaan sota Syyriassa!
#SaveSyria #Helsinki4Syria

Helsingin The Circuksessa järjestetään tukikonsertti ma 24.10. klo 19 Syyrian sodan uhreille. Konsertin artistilista on kattava. Mukaan on ilmoittautunut tunnettuja laulajia ja lauluntekijöitä ja muusikkoja antamaan tukensa Syyrian uhreille.

Konsertista saatavat tuotot lahjoitetaan ulkoministeriön kumppanuusohjelmassa mukana oleville avustusjärjestöille.

Konsertti lähetetään suorana osoitteessa: yle.fi/savesyria.

Esiintymässä:
Maija Vilkkumaa
Scandinavian Music Group
Särre
Tuure Kilpeläinen
Bizzyiam
Jowan Safadi
Tuomo & Markus
Erin
Vuokko Hovatta
Minna Pensola
Refat Zin Eddin ja Fares Shems

Illan houseband: Eeva Koivusalo, Jiri Kuronen, Sami Kuoppamäki ja Tuomo Dahlblom.

Illan tiskijukkana DJ Teo.

Konsertin juontaa Ellen Jokikunnas ja Boodi Kabbani.

Liput ennakkoon 11,50€ ja ovelta 13€
Osta lippusi täältä: http://www.ticketmaster.fi/event/save-syria-tukikonsertti-lippuja/192323

Alaikäiset voivat osallistua konserttiin ilmaiseksi huoltajan seurassa.