Brunssini meni pilalle

Helvetinmoinen viikko takana

Tämä on ollut yksi helkutinmoisten vastoinkäymisten viikko. Helle jatkuu, vaikka lomani loppui. Kommunistisen kaupunkiliikenteen bussien ilmastointi ei vastaa ilmastonmuutoksen haasteisiin ja neuvostohenkinen kuljettaja ei suostunut avaamaan kattoluukkuja, koska virallisesti ilmastointi on riittävällä tasolla. Ei toivoakaan, että sen pätsin jälkeen toimistokelpoiselle hellemekolleni riittäisi tuuletus. Ehei, se on pakko pestä joka käytön jälkeen ja ensi kesänä se kelpaa sitten enää luomuviljelypalstani kitkemiseen.

Otin sen palstan kolme vuotta sitten, koska yhteisöllisyys ja luonnollisuus ovat minulle tärkeitä juttuja. Mutta jatkossa ostan kyllä samalla hinnalla kolme mekkoa henkkamaukalta ja kesän lopussa vien ne Pelastusarmeijan laatikkoon. Kyllä ne muille vielä välttävät ja saan kaappeihin tilaa. Poisheittäminen puhdistaa sieluakin ja voi samalla auttaa muita. Me Janitan kanssa aina syyskuussa ja tammikuussa siivotaan toisemme kaapit ja nauretaan yhdessä kaikille pitämättä jääneille hutiostoksille.

Muuten tiistaina, kun Jansku ja se sen kuuma uusi miesystävä olivat lähdössä reissuun, niin Jansku laittaakin kesken viikkobriefingin whatsappissa, että joku nainen riehuu lentokoneessa. Voitteko kuvitella, miltä se tuntui? Me ollaan Janskun kanssa niin BFF, että mua oikein kiukutti sen puolesta. Jansku otti lomansakin vasta elokuussa, että ne pääsi sen Jessen kanssa yhdessä reissuun.

Tän Jessen exä on hirveen hankala, ei halunnut yhtään joustaa Jimi-Taavetin tapaamisten kanssa. Ja sitten, kun ne vihdoin pääsee koneeseen, niin siellä on joku protesti. Ne oli vielä #oakbarrell kuvassa niin onnellisen näköisiä, mutta Jansku sanoi, että ensimmäinen ilta Berliinissä meni ihan pilalle. Oon aina sanonut, että jotkut ei osaa yhtään ajattella muiden mielipahaa. On hirveen tärkeetä ottaa toiset huomioon. Jansku on vasta vuoden ollut Leading Portfolio Manager, että sillä on ollut tosi raskasta.

Viikonloppukin yhtä piinaa

Minulla oli hyvät suunnitelmat energisoivan ja uudistavan viikonlopun viettoon. Perjantaina piti olla voimajoogaa ulkona töiden jälkeen. Tietysti alkoi sataa ja menin sitten suoraan Stockan Herkkuun. Bussi kotiin ei ollut sateella yhtään viileämpi. Enkä ehtinyt laittaa laukkua ajoissa penkille, niin joku pultsari tietysti istui just siihen viereen. Joukkoliikenteessä voisi olla enemmän vartijoita, kun kerran keskustassa parkkeeraaminen on tehty niin mahdottomaksi. Kyllä pitäisi paremmin huomioida meitä tavallisia työssäkäyviä ihmisiä, me kuitenkin maksetaan tää koko homma.

Harmitti melkein yhtä paljon, kuin silloin kerran, kun bussi joutui seisomaan jonkun mielenosoituksen vuoksi. Eikö poliisi voisi ohjata niitä mielenosoituksia vaikka jonnekin puistoon? Huutakoon ääripäät siellä keskenänsä. Kävin minäkin kerran vappumarssilla, kun olin opiskelija. Se oli silloin, kun mulla oli kierroksessa se pitkätukkainen ylioppilaslehden toimittaja. Se oli jotenkin söpöä, kun se oli innostunut niistä politiikkajutuista. Mutta oikeesti jatkoilla, kun vähän jutteli sen porukan kanssa, niin eihän niillä ole mitään käsitystä realismista.

Suomessa on asiat hirveän hyvin, mutta nämä ihmiset vaan valittaa. Kouluissa pitäisi olla enemmän yrittäjyysvalmennusta, että jo lapset oppivat, miten itse voi kanssa tehdä jotain, eikä vain odottaa pääsevänsä valmiiseen pöytään. Meillä kotona aina lähdettiin siitä, että tullaan omalla työllä toimeen. Minäkin olin kaupan kassalla iltavuorossa, kun siinä porukoiden ostamassa asunnossa oli niin iso yhtiövastike, että opintotuki ei riittänyt. Sillä tavalla oppii huolehtimaan itsestään, kun on pakko.

Sunnuntaibrunssi pilalla

No tänään mentiin sitten Janskun kanssa brunssille, kun ne tuli vasta eilen illalla sieltä Berliinistä, eikä sillä ollut kotona mitään aamupalatarvikkeita. Siinä paikan edessä oli joku romaninainen polvillaan. Niinku hirveen kiusallista, että tarvii tulla just siihen. Me mietittiin ensin, että mennään muualle, mutta kun se on ainoa paikka, josta saa sitä ihanaa chiansiemen-tyrnihilloa. Jansku sanoi sille, että käykö hei sulla kortti, mutta ei se varmaan ymmärtänyt. Esitteli vaan jotain lappua, jossa oli lapsen kuva. Hei haloo! Sehän voi olla vaikka lehdestä leikattu kuva. Onneksi saatiin pöytä kahvilan perältä, ei tarvinnut katsella sen kykkimistä koko aamua.

Brunssilla sitten Janskun kanssa puhuttiin, että ei meillä ole mitään ulkomaalaisia vastaan. Me käydään lounaalla usein jossain etnisessä paikassa. Janskulla on kummilapsikin Planilta tai jostain. Se saa sellaisia kirjeitä, joissa on sen lapsen piirrustuksia. Kun Jesse oli ekaa kertaa tulossa sen luokse, niin se laittoi niitä lappuja jääkaapin oveen. Paitsi, että se Janskun juttu sen Jessen kanssa saattaa olla förbi, kun niille oli siellä reissussa tullut riitaa. Jesse oli ekalla illallisella sanonut, että niidenkin olisi pitänyt nousta seisomaan siellä koneessa. Jansku sanoi, että se osoittaa, miten se loma ei ollut Jesselle yhtä tärkeä juttu. Ja yhteiset arvothan on tosi tärkeitä.

Brunssi