Erilainen joulukalenteri

Malike

Kokeile aineetonta videojoulukalenteria

Katsomuksesta riippumatta joulukalenteri on osa useimpien jouluun valmistautumista. Mitäpä, jos tänä vuonna laskeutuisit jouluun eläytymällä päivittäin lasten elämään? Kehitysvammaisten Tukiliiton Malike-toiminta on tehnyt kaikille sopivan, ihastuttavan tarinakalenterin. Videoilla lapset kertovat, mitä osallistuminen ja mahdollisuus tehdä itse, heille merkitsee.

Tämä joulukalenteri sopii mainiosti koululaisille oppitunnin alkuun tai jos kaipaat kahvitauolla hyvän mielen videota.

Nyt näyttää jo lupaavasti siltä, että tänä talvena päästään jälleen harrastamaan erilaisia talviliikuntalajeja. Kun pulkkamäkeen tai hiihtämään lähteminen on kelien lisäksi vain omasta viitseliäisyydestä kiinni, ei välttämättä tule ajatelleeksi, että jotkut tarvitsevat lisäksi avukseen toimintavälineen ja toisten ihmisten apua, saavuttaakseen saman riemun.

Malike lainaa erilaisissa liikunnallisissa harratuksissa tarvittavia toimintavälineitä, sekä järjestää tapahtumia, joissa välineitä pääsee kokeilemaan. Toimintaa tarjotaan valtakunnallisesti ja ilman diagnoosirajoja. Malike-nimi tulee sanoista matkalla, liikkeellä, keskellä elämää. Juuri sitä osallistumista, joka kuuluu meille kaikille, jos niin haluamme.

Malike toimii Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA:n tuella.

Kalenteri aukeaa tästä, uusi tarina joka päivä. Kalenteri sijaitsee Facebookissa.